Fiecare sa faca un tutorial la ce se pricepe cel mai bine.Dupa acest principiu as vrea sa va prezint si tutorialul meu.In acest week-end foarte multi oameni,cetateni de la noi din tara,si de la tara au taiat pe nea Ghita din coteț,nu toți sunt unii care lau taiat de pe lista.Sa revenim la tutorial.
Prima faza: Cel putin trei bete cu sarma pentru a lega porcul de picioare,se mai pot utiliza si franghii.La bot se foloseste neaparat sarma.
A doua faza: Se scoate porcul din cotet si se injunghie de un profesionist ajutat de cel putin 3 persoane si in functie de kg pe care le are..Dupa noile reguli parca se asoma,dar nu prea se respecta.
A treia faza: Se pune paie pe el (pe porc nu pe stapan) si se parleste.Vezi foto.
A patra faza: Dupa ce se parleste se foloseste de preferat o butelie si un arzator pentru a face o treaba buna cu soriciul,si a inlesnii treaba.Cine nu are asa ceva foloseste paie ca acum 30-40 de ani.
A cincea faza: Dupa ce se parleste se pune pe o masa pentru a fi spalat cu apa calda si dat cu sare.Se lasa 5-10 minute cu ceva acoperit pe el pentru a se frageza soriciul.Vezi foto.
A sasea faza: Se taie porcul,mai inatai capatana dupa care se face in sferturi.Fiecare picior apartine la un sfert.
Ne vedem data viitoare la alte tutoriale interesante.Pofta buna.Noi asta am facut azi :))
O reţetă de topituri şti?
inca nu Felix poate ma inveti tu.