Terasa, restaurantul sau barul de pe acoperis (sau roof top) este o tendinta care ia avant din ce in ce mai mult in zilele noastre. Se poate observa, mai ales in orasele mai mari din tara sau din lume, ca managerii de localuri nu ezita sa isi echipeze unitatea cu o terasa pe acoperis. Ce beneficii poate avea insa acest lucru pentru cei care aleg sa ofere clientilor un astfel de local si ce avantaje au clientii care aleg sa isi petreaca seara intr-un restaurant rooftop fata de unul obisnuit? Iata mai jos cateva dintre ele.
Mai mult spatiu pentru clienti
Acesta este avantaj pe care un restaurant rooftop il are in fata clientilor sai. Avantajul pare a fi de ambele parti – si pentru client, si pentru unitate. Acest spatiu suplimentar de pe acoperis este un avantaj incontestabil pentru unitate, deoarece ii permite sa primeasca mai multe persoane, iar pentru client pentru ca ii permite acestuia sa simta ca atmosfera este una placuta, detensionata, ca nu se afla intr-o aglomeratie a spatiilor inchise. Totodata, acesta este un avantaj mai ales atunci cand se sarbatoresc evenimente precum sfarsitul de an cand numarul de clienti este unul crescut, iar atmosfera se vrea a fi inedita – gandeste-te cum arata focul de artificii deasupra ta, in timp ce savurezi mancarea preferata alaturi de cei dragi.
Acest avantaj atrage cu sine un altul: atunci cand un restaurant poate gazdui mai multi clienti decat concurentii sai, acesta poate culege mai multe beneficii.
O tendinta care capata impuls
Venind din tarile americane, tendinta restaurantelor roof top devine din ce in ce mai populara in multe tari din intreaga lume. Si cand aruncam o privire mai atenta fie la noi, fie in alte parti ale lumii, vedem ca restaurantele nu sunt singurele unitati care sunt afectate de „valul de pe acoperis” . Unele hoteluri adopta de asemenea aceasta moda si opteaza pentru varianta rooftop din motive comerciale, dar si estetice.
Aspectul estetic devine inedit
Un restaurant sau un bar roof top prezinta o serie de aspecte care nu are cum sa nu placa oricarui client care ii trece pragul: este chic, ofera o priveliste inedita si ajuta clientii sa obtina o experienta minunata. Succesul restaurantelor de acest fel vine in primul rand de la aceste lucruri si este de inteles: sa savurezi o bautura pe acoperisul unui restaurant de lux in timp ce ai in fata o priveliste splendida pe care ti-o o ofera natura este o placere de care nu te mai poti lipsi odata ce ai avut parte de ea.
In plus, cand incepe sezonul cald si vremea este frumoasa afara, de ce sa ramai inauntru intr-o atmosfera inchisa cand poti sorbi din paharul de limonada in timp ce te bucuri de vremea buna? Mai mult decat atat, pentru cei carora le place sa imortalizeze astfel de momente unice cu selfie-uri, fotografia este intotdeauna mai frumoasa pe terasa de pe acoperis, iar distribuirea ei pe retelele de socializare va avea un succes mult mai mare.